Go Back
+ servings
blomkål i ovn med grøn pesto

Blomkål i ovn med grøn pesto

Forb. tid10 min
Tilb. tid25 min
Antal: 4 pers.

Ingredienser

Bagt blomkål

  • 1 blomkål
  • 3 spsk olie
  • Salt/peber
  • 2 dl grøn pesto
  • 2 tsk chiliflager
  • 1 spsk pinjekerner - ristede

Rucola pesto

  • 2 dl spinat
  • 2 dl rucola
  • 1/2 dl pinjekerner - ristede
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 1 dl olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl vand

Fremgangsmåde

Bagt blomkål

  • Skær blomkålet ud i skiver a 1 cm.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Dryp med olie og krydr med salt og peber.
  • Kom blomkålsskiverne i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) og bag i ca. 25 minutter til de er møre. Bagetid er meget afhængig af tykkelse og størrelse.
  • Top de bagte blomkålsskiver med 1-2 spsk pesto, chiliflager og ristede pinjekerner.
  • Server straks.

Rucola pesto

  • Kom spinat, rucola, pinjekerner og hvidløg i en foodprocessor.
  • Tilsæt citronsaft af 1/2 citron, 1 spsk revet citronskal og olivenolie.
  • Blend til en jævn, grov masse. Smag til med salt og mere citronsaft.
  • Blend igen og tilsæt vand, hvis pestoen er for tyk.
  • Brug til bagt blomkål eller kom den i køleskabet i lufttæt beholder med 2 spsk olie på toppen. Pestoen holder sig i op til 5 dage i køleskabet.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen