Go Back

Kanelsnegle i fad

Forb. tid20 min
Tilb. tid25 min
Hævetid3 t
Samlet tid3 t 45 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 2 dl mælk - lunken
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 70 g sukker
  • 500-550 g hvedemel
  • 60 g smør - stuetempereret

Fyld

  • 150 g smør
  • 200 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 15 g kanel
  • 1 tsk maizena

Fremgangsmåde

Dej

  • Opløs gær i mælken.
  • Tilsæt æg, æggeblomme, kardemomme, salt og sukker og bland det hele godt sammen.
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen sammen. Skær smørret i tern og ælt det med ind i dejen. Dejen skal være smidig og glat, men må ikke blive tør.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve i cirka 1,5 time.

Fyld

  • Pisk alle ingredienserne til fyldet sammen til en jævn masse.
  • Rul dejen ud til en rektangel på 30 x 50 cm.
  • Fordel fyldet i et jævnt lag på dejen.
  • Rul dejen stramt sammen til en pølse og skær ud i 12 ( eller 15) stykker.
  • Kom kanelsneglene i en lille bradepande (her 20 x 30 cm) med bagepapir. Der skal være ca. 1 cm mellem sneglene, så de kan hæve.
  • Lad dem efterhæve tildækket i ca. 1,5 time.
  • Pensl kanelsneglene med sammenpisket æg.
  • Bag dem i ovnen ved 200° (alm. ovn) i ca. 25 minutter til de er gennembagte.
  • Tag dem ud og server lune med glasur.

Noter

Kan fint fryses.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen