Go Back
+ servings
rissalat - opskrift på marokkansk rissalat

Marokkansk rissalat

Forb. tid10 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Rissalat

  • 500 g kogte basmatiris
  • 40 g tørrede abrikoser - grofthakkede
  • 40 g dadler - grofthakkede
  • 40 g tranebær
  • 40 g rosiner
  • 2 forårsløg - fintsnittet
  • 1 dl friskhakket persille
  • 20 g pinjekerner
  • 20 g mandelsplitter
  • 2 spsk nigellafrø

Dressing

  • 6 spsk olivenolie
  • 1 citron, saft
  • 2 tsk honning
  • 2 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 1/4 tsk chili
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

Ris

  • Bland ris, tørrede frugter, forårsløg og friskhakket persille sammen.
  • Rist pinjekerner og mandelsplitter på en tør pande.
  • Pisk alle ingredienserne sammen til dressingen og smag til.
  • Bland dressingen med rissalaten.
  • Top med pinjekerner, mandelsplitter og nigellafrø.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen