Go Back
Nutellakage - opskrift på kage med nutella og chokolade

Nutellakage

Forb. tid10 min
Tilb. tid25 min

Ingredienser

Nutellakage

  • 175 g smør
  • 150 g chokolade - ca. 56%
  • 200 g nutella
  • 100 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 6 æg, delt i blommer og hvider
  • 100 g hvedemel
  • 1/2 tsk salt

Chokoladeganache

  • 200 g chokolade
  • 200 g piskefløde

Fremgangsmåde

Nutellakage

  • Kom smør, chokolade, nutella, sukker og farin i en lille gryde og smelt ved svag varme.
  • Tag gryden af varme og pisk æggeblommerne i et af gangen.
  • Kom chokolademassen over i en skål og rør hvedemel og salt i.
  • Pisk æggehviderne stive.
  • Vend æggehviderne i chokoladedejen over 3 gange.
  • Kom dejen i en form (her 25x30 cm) beklædt med bagepapir. Alternativt så brug en 24 cm smurt springform.
  • Kom kagen i ovnen og bag den ved 180° (alm. ovn) i ca. 25-30 minutter. Den skal være fast, men stadig en smule blød i midten.
  • Lad kagen køle helt af.

Chokoladeganache (valgfri)

  • Smelt chokolade over vandbad (eller den uartige; i mikroovnen).
  • Kom fløden i en lille gryde og varm op til lige under kogepunktet.
  • Hæld, mens du rører, fløden i den smeltede chokolade.
  • Bliv ved at røre i til chokoladen bliver helt blank.
  • Server nutellakagen med chokoladeganache og is.

Noter

Kagen kan fryses.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen