Go Back
grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj

Grydebrød med valnødder og tranebær

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid45 minutter
12 timer 40 minutter
Samlet tid13 timer 35 minutter

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 3,5 dl vand
  • 400 g hvedemel
  • 10 g salt
  • 20 g akaciehonning
  • 75 g valnødder
  • 100 g tranebær

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i vandet.
  • Tilsæt hvedemel, salt og honning. Rør dejen godt sammen - den skal være som en tyk grød.
  • Rør valnødder og tranebær i.
  • Kom madfilm eller en plastpose over skålen.
  • Lad dejen hæve på køkkenbordet i ca. 12 timer.
  • Skrab forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord (2 spsk mel). Fold den forsigtigt 3-4 gange sammen til et rundt brød, dæk den til med film og lad den hæve ca. 40 minutter på køkkenbordet.
  • Varm imens ovnen op til 250 grader (alm. ovn) med en støbejernsgryde i.
  • Tag den varme gryde ud af ovnen, drys 1 spsk mel i bunden. Kom forsigtig dejen heri og sæt låget på.
  • Kom gryden tilbage i ovnen og bag ved 250 grader i 30 minutter. Løft ikke låget, for at smugkigge!
  • Tag låget af gryde, skru ned til 225 grader og bag brødet i 15-18 minutter.

  • Tag gryden med brødet ud, vip brødet ud af gryden og lad den afkøle minimum 2 timer på en bagerist før du skærer i det.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen