Go Back
+ servings
Brunkager - opskrift på jule småkager

Brunkager

Forb. tid15 min
Tilb. tid9 min
4 t
Samlet tid4 t 24 min
Antal: 50 stk

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 125 g mørk sirup
  • 90 g sukker
  • 275 g hvedemel
  • 2 tsk kanel
  • 1,5 tsk ingefær
  • 1 tsk nelliker
  • 1 tsk allehånde
  • 1 nip salt
  • 75 g mandler
  • 1 spsk koldt vand
  • 1 tsk potaske

Fremgangsmåde

  • Kom smør, sirup og sukker i en lille gryde.
  • Smelt det ved jævn varme - det må ikke koge.
  • Tag det af varme og lad det afkøle lidt.
  • Bland hvedemel, kanel, ingefær, nelliker, allehånde, salt og mandler sammen i en skål.
  • Bland vand og potaske sammen.
  • Hæld potaske og det smeltede smør/sukker i skålen med de tørre ingredienser.
  • Rør dejen sammen til den er ensartet.
  • Lad dejen køle lidt og samle sig.
  • Rul dejen sammen til en pølse og pak den i bagepapir. Tryk den firkantet, hvis du gerne vil have firkantede brunkager.
  • Læg dejen i køleskabet i min. 4 timer.
  • Tag dejen ud af køleskabet.
  • Skær den i helt tynde skiver - de hæver lidt i ovnen, så skær dem tyndere end du tænker, de skal være.
  • Fordel brunkagerne på en bageplade med bagepapir.
  • Bag brunkagerne ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 9 minutter.
  • Tag dem ud og afkøl helt på en bagerist.
  • Opbevar dem i en lufttæt beholder.

Noter

  • Alle krydderier er stødte. 
  • Brunkagedejen kan fryses.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen