Go Back
+ servings
Kartofler

Sprøde, stegte kartofler i andefedt

Antal: 2 pers.

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk natron
  • 5 spsk andefedt - eller olie
  • 1 kvist rosmarin - valgfri

Fremgangsmåde

  • Skræl kartoflerne og del grove tern.
  • Kom dem i en gryde med koldt vand. Tilsæt salt og natron.
  • Kog kartoflerne til de er møre, men stadig har bid - ca. 10 minutter.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem hvile 1 minut i gryden.
  • Kom kartoflerne over i en sigte og ryst dem godt rundt, så de får en ru overflade.
  • Varm panden med andefedt op - tilsæt lidt olie, hvis du ikke har nok andefedt efter andebrysterne.
  • Kom kartoflerne over på den varme pande. Tilsæt evt. en kvist rosmarin.
  • Skru ned til jævn varme og steg kartoflerne til de er brune og sprøde - pas på med ikke at røre for meget i kartoflerne, men ryst panden let, så du ikke får ødelagt overfladen på kartoflerne.
  • Krydr med salt og peber.
  • Server kartoflerne straks.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen