Go Back
+ servings
Vaniljekranse - opskrift på vaniljekranse

Vaniljekranse

Antal: 65 stk

Ingredienser

  • 50 g smuttede, finmalede mandler - eller mandelmel
  • 1/2 vaniljestang
  • 1 spsk sukker
  • 250 g hvedemel
  • 165 g smør - koldt
  • 100 g sukker
  • 1 æg - lille

Fremgangsmåde

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med 1 spsk sukker, så kornene bliver adskilt.
  • Kom hvedemel i en skål.
  • Skær smørret i tern og smuldr det i melet.
  • Tilsæt mandler, vaniljesukkeret, sukker og æg.
  • Saml dejen - den skal ikke æltes, kun lige samles.
  • Pak dejen ind i film og kom den i køleskabet i min. 30 minutter.
  • Tag dejen ud.
  • Bruger du en kødhakker, så kom klumper af dej ned og kør vaniljekranse-stænger ud. Del dem og form til kranse.
  • Ingen kødhakker? Rul dejen til stænger, del og form til kranse. Tryk enderne godt sammen.
  • Læg vaniljekransene på en bageplade med bagepapir.
  • Bag vaniljekransene ved 200 grader i ca. 7-9 minutter.
  • Afkøl på en rist.
  • Opbevar i luftæt boks.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen