Go Back
Flæskesteg med sprød svær - sådan laver du flæskesteg

Flæskesteg med sprød svær

Ingredienser

  • 1,5 kg svinekam
  • 2 spsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 6 laurbærblade - (kan udelades)
  • 4 dl vand

Fremgangsmåde

  • Tjek om svinekammen er forskåret gennem fedtet - ellers så gå selv efter med en skarp kniv. Pas på med ikke at skære ned i kødet!
  • Gnid salt og peber på og godt ned mellem sværene - jo mere grundigt, jo bedre svær.
  • Kom stegen i en bradepande eller fad med sværene nedad. Tilsæt vandet.
  • Kom stegen i ovnen og steg den ved 180 grader i 30 minutter.
  • Vend stegen om og placer den på en bagerist over bradepanden. Læg en kartoffel eller kugle af sølvpapir under stegen, hvis den er skæv.
  • Fordel laurbærbladene mellem sværene.
  • Kom stegen tilbage i ovnen (med sværene opad) og steg den ved 180 grader i ca. 50 minutter til den når omkring 55 grader. Tilsæt lidt mere vand, hvis den koger tør.
  • Hæld vandet fra bradepanden og gem til fond til sovsen.
  • Skru op til 225 grader og steg videre til sværen er sprød, ca. 10-15 minutter. Kernetemperaturen skal være 65 grader, hvis du bruger et stegetermometer.
  • Bliver temperaturen færdig før, sværene er helt sprøde, så skru evt. over på grill nogle minutter, så sværene bliver helt sprøde. Hold øje - det kan være sekunder, som gør at dine svær brænder på.
  • Lad stegen hvile 10-15 minutter inden servering.

Noter

Kryddernelliker kan også stikkes ned mellem sværene for endnu mere. 
 
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen