Go Back
Tosca tærte - opskrift på toscakage med mazarin, karamel og nødder

Toscatærte

Forb. tid25 min
Tilb. tid25 min
Antal: 8 pers

Ingredienser

Mørdej

  • 250 g hvedemel
  • 70 g flormelis
  • 1/8 tsk salt
  • 125 g smør - koldt
  • 1 æg

Mazarin

  • 100 g sukker
  • 150 g marcipan
  • 75 g smør - blødt
  • 10 g hvedemel
  • 2 æg

Nøddekaramel

  • 75 g hasselnødder - grofthakkede
  • 75 g mandler - grofthakkede
  • 120 g smør
  • 120 g sukker
  • 25 g mørk sirup
  • Havsalt

Fremgangsmåde

Mørdej

  • Bland mel, flormelis og salt i en skål.
  • Skær smørret i tern og smuldr det sammen med mel og flormelis.
  • Saml dejen med ægget - ælt ikke for meget, dejen skal blot samles.
  • Pak mørdejen ind i et film og tryk den godt flad. Kom den i køleskabet i min. 30 minutter.
  • Rul mørdejen ud, så den passer til en tærteform på 24 cm.
  • Fordel dejen i tærteformen og tryk den godt til i kanterne. Fjern overskydende mørdej.
  • Prik med en gaffel mørdejsbunden.
  • Stil tærteformen med mørdejen i køleskabet, mens du laver mazarinmassen.

Mazarinmasse

  • Riv marcipanen groft og kom den i en skål med sukker.
  • Ælt smørret i - enten med hænderne eller med en håndmixer på lav hastighed. Smørret skal være helt blandet med marcipan og sukker.
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
  • Vend melet i mazarinmassen - her skal ikke piskes, massen skal blot være jævn.
  • Fordel mazarinmassen over tærtebunden.
  • Bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20 minutter til mazarinmassen er gylden og let fast. Bliver mazarinmassen for mørk undervejs, så læg et stykke sølvpapir over.
  • Tag tærten ud og lad den afkøle mens nøddetoppingen laves.

Nøddekaramel

  • Kom smør, sukker og sirup i en lille gryde.
  • Kog det op til en gylden karamel - jo mørkere, jo mere kraftig karamelsmag.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt de hakkede nødder og 1 nip halvsalt.
  • Fordel nøddekaramellen på de bagte mazarintærte.
  • Bag kagen yderligere ved 180 grader (varmluft) i ca. 3-5 minutter. Karamellen skal boble og nødderne skal få lidt farve - hold øje, det brænder nemt på!
  • Tag toscatærten ud og lad den afkøle helt inden servering.

Noter

Er du vild med en meget bagt mørdej, så forbag tærtebunden 10-15 minutter inden mazarinmassen kommes i.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen