Go Back
+ servings
kylling i ovn - aftensmad på 30 minutter

Bagt kylling og blomkål i mangochutney

Forb. tid5 min
Tilb. tid25 min
Antal: 4

Ingredienser

  • 1 blomkål - mellemstort
  • 3 spsk olie
  • Salt/peber
  • 400 g kyllingebryst
  • 1 glas mangochutney - krydret eller stærk
  • 1 løg
  • 10 tørrede abrikoser - i strimler
  • 20 g rosiner
  • 30 g mandelflager

Servering

  • 3 dl bulgur
  • 1 pose blandet salat
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk æbleddike
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

  • Del blomkålen i buketter og skær buketterne i 1/2-1 cm skiver.
  • Fordel dem i en bradepande.
  • Vend dem med olie, salt og peber.
  • Bag ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 10 minutter (afhængig af størrelse på blomkålskiverne).
  • Skær kyllingebrysterne i grove tern.
  • Skær løget i strimler.
  • Kom mangochutney, abrikoser, rosiner, løg og kylling i en skål. Vend det hele godt sammen.
  • Tag blomkålen ud af ovnen og fordel de marinerede kyllingestykker og løg i bradepanden. Top pladen med resten af mangochutney-blandingen.
  • Kom bradepanden i ovnen og bag ca. 10-15 minutter indtil kyllingestykkerne er møre og blomkålen er bagt, men stadig har bid.
    Kom mandelflager på og grill evt. de sidste 2 minutter, hvis din ovn ikke bager hårdt, så kyllingestykkerne og mandelflager ikke får nok farve.

Servering

  • Kog bulgur efter anvisning på pakken.
  • Rør olivenolie, eddike, salt og peber sammen til en dressing. Vend den grønne salat med dressingen.
  • Server kylling og blomkål med bulgur, grøn salat og evt. lidt mere mangochutney.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen