Go Back
+ servings
Honning bagte hokkaido græskar i ovnen - græskar salat med nødder og granatæble

Honningbagte hokkaido-græskar med broccolini, granatæblekerner og hasselnødder

Forb. tid10 min
Tilb. tid25 min
Antal: 4 pers.

Ingredienser

Bagt hokkaido

  • 1 hokkaidogræskar - mellem
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk rosmarin
  • Salt/peber

Salat

  • 200 g broccolini
  • 50 g hasselnødder
  • 1 granatæble, kerner

Dressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk æbleeddike
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

Bagt hokkaido

  • Del græskarret og skrab kernerne ud. Skær græskarret i både og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  • Pisk olivenolie, honning, rosmarin, salt og peber sammen.
  • Fordel marinaden ud over græskarrene.
  • Kom bagepladen i ovnen og bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 25 min til græskarbådene er møre, men stadig har lidt bid.

Salat

  • Damp broccolini i en gryde med saltet vand i ca. 3-4 minutter - de skal stadig have bid.
  • Kom dem over i en skål med isvand, så de holder den grønne farve.
  • Rist hasselnødderne på en varm, tør pande.
  • Kom dem over i et viskestykke og gnub skallen af.

Dressing

  • Pisk alle ingredienserne sammen til dressingen.

Servering

  • Læg de bagte hokkaidogræskar på et fad.
  • Fordel de dampede broccolini på græskarbådene.
  • Fordel dressingen ud over grøntsagerne.
  • Top med granatæblekerner og hasselnødder.
  • Server straks.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen