Go Back

Græskarsalat med rosenkål, kikærter og citrus

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Antal: 4 pers.

Ingredienser

Bagt græskar

  • 1 hokkaidogræskar - lille
  • 3 spsk olie
  • 2 tsk chiliflager
  • Salt/peber

Salat

  • 50 g hasselnødder
  • 300 g rosenkål
  • 1 æble
  • 1 grape
  • 250 g kikærter - tilberedte
  • 2 dl feldsalat - ca. 1/2 pose

Dressing

  • 1/2 grape
  • 1 appelsin - lille
  • 5 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

Bagt græskar

  • Skær hokkaidogræskaret i grove tern og fordel dem på en bageplade eller i en lille bradepande.
  • Bland græskarternene med olie, chiliflager, salt og peber.
  • Kom pladen i ovnen og bag ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 20 minutter til græskarternene er møre, men stadig har bid.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle lidt.

Salat

  • Kom hasselnødderne ind i den varme ovn og bag dem ved 200 grader i ca. 5-8 minutter til de er gyldne - hold øje!
  • Kom de varme hasselnødder i et viskestykke og gnub skallen af dem.
  • Tag de yderste blade af rosenkålene og snit dem i fine strimler.
  • Skær æble i fine tern.
  • Skær grapefrugten i fileter eller grove tern.
  • Hak kikærterne groft eller kør dem hurtigt i en foodprocessor.
  • Bland bagte græskartern, rosenkål, æble, grape, kikærter og feldsalat sammen i en stor skål.

Dressing

  • Pres saft fra 1/2 grape og en hel appelsin.
  • Bland citrussaften med olivenolie, honning, salt og peber.
  • Smag til - den skal være syrlig og frisk.

Salat

  • Hæld dressingen over salaten og bland det hele godt sammen.
  • Fordel de afskallede hasselnødder på toppen af salaten.
  • Server!
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen