Go Back
Nøddebar med chokolade - opskrift på glutenfri snackbar med chokolade

Mandelsmør

Forb. tid20 min

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

  • Fordel mandler på en bageplade med bagepapir.
  • Rist dem ved 180 grader i ca. 8-10 minutter - hold øje, de skal ikke blive brændte eller for brune indeni.
  • Tag mandler ud og kom dem i en blender eller foodprocessor med lidt salt.
  • Blend løs! Det tager cirka 5-8 minutter at få mandlerne til at gå fra mandelmel, til at afgive olie og blive til creme. Hold eventuelt nogle pauser undervejs, så din maskine ikke brænder sammen.
  • Kom mandelsmørret i en tætsluttende glas og opbevar i køleskabet.

Noter

Vælg mandler, som ser "saftige" ud - nogle mandler kan være ret tørre og svære at få blendet til smør. Er du endt med en lidt tør pose kan du evt. lægge i den blød i koldt vand og hive lidt liv ind i dem igen. 
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen