Go Back
+ servings
Nøddebar med chokolade - opskrift på glutenfri snackbar med chokolade

Nøddebar med chokolade

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 100 g lys sirup - eller honning
  • 1 nip salt
  • 25 g mandelsmør
  • 75 g mandelmel
  • 225 g mandler - grofthakkede
  • 50 g mørk chokolade - grofthakket
  • 25 g mælkechokolade - grofthakket
  • 1 tsk havsalt

Fremgangsmåde

  • Kom sirup, salt, mandelsmør, mandelmel, mandler og chokolade i en skål.
  • Rør det hele godt sammen til en jævn masse.
  • Beklæd en lille metalform (20x20 cm) med bagepapir. Fordel massen heri og tryk den godt sammen med bagsiden af en ske eller spartel. Jo mere du får trykket massen sammen, jo bedre.
  • Drys med havsalt.
  • Bag barerne ved 160 grader i ca. 18-20 minutter.
  • Tag formen ud af ovnen og lad barerne afkøle helt i formen. Når den er kold, så sæt den i køleskabet i min. 2 timer.
  • Tag de gennem kolde barer ud af køleskabet og skær dem i passende stykker med en stor kniv.
  • Opbevar dine barer i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 10 dage eller frys nogle af dem ned - de er farlige at have i køleskabet!

Noter

Tilsæt evt. tørret frugt som rosiner, tranebær, blåbær, abrikoser eller kirsebær til barerne.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen