½dlmandelflager - eller grofthakkede, smuttede mandler
1 dlfriskhakket persille - eller koriander, hvis du er til den
Fremgangsmåde
Salat
Snit rødløg, spidskål og radiser i fine skiver/strimler - enten med kniv eller på mandolinjern.
Skrab kernerne ud af jalapenoen og finhak den.
Bland grøntsagerne sammen i en stor skål.
Dressing
Rør alle ingredienserne sammen til dressingen.
Smag til - den skal være ret syrlig og salt. Tilsæt evt. mere limesaft, hvis du har fået fat på en tør eller knap så syrlig lime.
Hæld dressingen over salaten og rør det hele godt sammen.
Lad salaten stå og trække i ca. 15-30 minutter til kål og løg begynder at smide væske og falde sammen. Jo længere tid, jo mere "syltet" og coleslaw'et bliver salaten.
Servering
Rist mandelflager på en tør pande til de tager farve. Tag dem af og afkøl.
Bland salaten med friskhakket persille og top med mandelflager.
Noter
Tilsæt tynde æbleskiver til salaten for mere sødme.