Go Back
+ servings
Opskrift på salat med kål

Salat med spidskål - frisk, syrlig og spicy

Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Antal: 4

Ingredienser

Salat

  • 1 rødløg - medium
  • 1/2 rødt spidskål - medium
  • 8 radiser
  • 1/2 jalapeno

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 tsk sukker - eller akaciehonning
  • 1-2 lime
  • Salt/peber

Servering

  • 1/2 dl mandelflager - eller grofthakkede, smuttede mandler
  • 1 dl friskhakket persille - eller koriander, hvis du er til den

Fremgangsmåde

Salat

  • Snit rødløg, spidskål og radiser i fine skiver/strimler - enten med kniv eller på mandolinjern.
  • Skrab kernerne ud af jalapenoen og finhak den.
  • Bland grøntsagerne sammen i en stor skål.

Dressing

  • Rør alle ingredienserne sammen til dressingen.
  • Smag til - den skal være ret syrlig og salt. Tilsæt evt. mere limesaft, hvis du har fået fat på en tør eller knap så syrlig lime.
  • Hæld dressingen over salaten og rør det hele godt sammen.
  • Lad salaten stå og trække i ca. 15-30 minutter til kål og løg begynder at smide væske og falde sammen. Jo længere tid, jo mere "syltet" og coleslaw'et bliver salaten.

Servering

  • Rist mandelflager på en tør pande til de tager farve. Tag dem af og afkøl.
  • Bland salaten med friskhakket persille og top med mandelflager.

Noter

Tilsæt tynde æbleskiver til salaten for mere sødme. 
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen