Go Back
salat med asparges, ærter, radiser og feta

Aspargessalat med ærter, radiser og feta

Forb. tid10 min
Antal: 4 pers.

Ingredienser

Salat

  • 1 bundt asparges - ca. 10-12 stk.
  • 125 g sukkerærter
  • 1 dl edamamebønner - frosne
  • 1/2 agurk
  • 8 radiser
  • 4 spsk mandelflager
  • 2 tsk nigellafrø

Dressing

  • 4 spsk olivenolie
  • 4 spsk citronsaft
  • Friskkværnet peber
  • 2 spsk friskhakket persille
  • 50 g feta

Fremgangsmåde

Salat

  • Bring en gryde med saltet vand i kog.
  • Kom edamamebønner i gryden og kog dem efter anvisning på pakken. Tag dem op af vandet og kom i en skål med iskoldt vand.
  • Bring gryden i kog igen.
  • Knæk bunden af aspargesene og kom dem i det kogende vand. Blancher dem i 1 minut og tag dem og kom aspargsene i en skålen med iskoldt vand.
  • Bring gryden i kog igen.
  • Kom sukkerærterne i gryden og blancher dem i 30 sekunder. Tag dem op og læg dem i skålen med i iskoldt vand.
  • Del agurken på langs og skrab kernerne ud. Skær agurken i skiver.
  • Vask og snit radiserne i fine skiver.
  • Skær de blancherede asparges i 2-3 cm stykker.
  • Bland asparges, sukkerærter, edamamebønner, agurk og radiser sammen i en stor skål.
  • Rist mandelflagerne på en tør pande i ca. 1 minut. Tag dem af og lad dem afkøle lidt.

Dressing

  • Bland olivenolie, citronsaft, persille, friskkværnet peber og feta sammen i skål. Brug en gaffel til at blande fetaen sammen med dressingen.
  • Bland dressingen sammen med grøntsagerne.
  • Vend mandelflager og nigellafrø i salaten.

Noter

Er det ikke sæson for asparges, så er salaten også ret god med grønne bønner. 
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen