Go Back
+ servings
rød pesto - opskrift på pesto med peberfrugt

Rød pesto med peberfrugt, nødder og ost

Nem og lækker rød pesto med peberfrugt, som smager fantastisk i både pasta, pastasalat, i sandwich eller til tapas.
Forb. tid5 minutter
Antal: 3 dl

Ingredienser

  • 2 hele grillede, hele peberfrugter - fra glas
  • 50 g valnødder
  • 2 spsk ricottaost - eller anden ost
  • 2 tsk tomatpure
  • 2 spsk parmesanost - revet
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 3 spsk friske basilikumblade
  • Salt/peber
  • 1-2 dl olivenolie

Fremgangsmåde

  • Rist valnødderne på en tør pande - ca. 1 minut. Tag dem af og afkøl let.
  • Kom peberfrugt, valnødderm ricottaost, tonatpure, parmesanost, hvidløg, citronsaft, basilikumblade og ½ dl olivenolie i en blender. Blend i 10 sekunder.
  • Smag til med salt, peber og øvrige ingredienser. Blend igen og tilsæt olivenolie (og evt. vand) til du får den ønskede konsistens. Til pizzasnurrer må pestoen gerne være grov og ikke for tynd, hvor den til pasta gerne må være lidt tyndere.
  • Hæld på en rengjort glas, hæld olivenolie på toppen og opbevar i køleskabet. Pestoen holder ca. 3 dage.

Noter

Ricottaost kan udelades og peberfrugter kan erstattes af soltørrede tomater. 
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen