Nem og lækker rød pesto med peberfrugt, som smager fantastisk i både pasta, pastasalat, i sandwich eller til tapas.
Forb. tid5 minuttermin
Antal: 3dl
Ingredienser
2helegrillede, hele peberfrugter - fra glas
50gvalnødder
2spskricottaost - eller anden ost
2tsktomatpure
2spskparmesanost - revet
1fed hvidløg
1spskcitronsaft
3 spskfriske basilikumblade
Salt/peber
1-2dlolivenolie
Fremgangsmåde
Rist valnødderne på en tør pande - ca. 1 minut. Tag dem af og afkøl let.
Kom peberfrugt, valnødderm ricottaost, tonatpure, parmesanost, hvidløg, citronsaft, basilikumblade og ½ dl olivenolie i en blender. Blend i 10 sekunder.
Smag til med salt, peber og øvrige ingredienser. Blend igen og tilsæt olivenolie (og evt. vand) til du får den ønskede konsistens. Til pizzasnurrer må pestoen gerne være grov og ikke for tynd, hvor den til pasta gerne må være lidt tyndere.
Hæld på en rengjort glas, hæld olivenolie på toppen og opbevar i køleskabet. Pestoen holder ca. 3 dage.
Noter
Ricottaost kan udelades og peberfrugter kan erstattes af soltørrede tomater.