Go Back
+ servings
Fladbrød - opskrift på fladbrød på pande

Fladbrød

Lækre fladbrød, som kan spises tilbehør eller rulles sammen med fyld.
Forb. tid1 t 10 min
Tilb. tid3 min
Samlet tid1 t 13 min
Antal: 16 stk

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 1 dl vand - varmt
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk nigellafrø
  • 350 g hvedemel

Fremgangsmåde

  • Bland varmt vand og kold mælk sammen. 
    Opløs gæren heri. 
  • Tilsæt sukker, nigellafrø, hvedemel og salt. 
  • Ælt dejen sammen på en røremaskine ved medium hastighed til dejen slipper skålens sider. Det tager ca. 5 minutter.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve til dobbelt størrelse - ca. 1 time.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 16 stykker (eller 8 stykker, hvis du vil have store fladbrød).
  • Rul stykkerne tyndt ud til fladbrød. De hæver på panden, så fladbrødene skal rulles meget tyndt. 
  • Varm en tør pande op til jævn varme. Kom 2-3 fladbrød på panden og bag dem 1-2 minutter på hver side. Fortsæt med resten af brødene. Skru eventuelt lidt ned for panden, hvis brødene for mørke pletter for hurtigt. 
  • Kom de bagte fladbrød under et viskestykke, så de holder sig saftige og smidige.
  • Spis straks eller lun dem kort i ovnen/på panden lige inden servering. 

Noter

Brødene kan fryses og lunes i ovn eller på pande inden servering. 
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen