Go Back
+ servings
indbagt mørbrad

Fedtfattig indbagt mørbrad

Antal: 6 pers.

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • Salt
  • Peber
  • 250 g hakket svinekød 3-5%
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 1 finthakket fed hvidløg
  • 1 hakket løg
  • 1/2 dl skummetmælk
  • 250 g grofthakkede champignoner
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 lille æg
  • 1 dl koldt vand
  • 1 spsk olie
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

  • Puds mørbraden fri for sener og fedt, Varm lidt olie på en stor pande og brun mørbraden på alle sider. Krydr med salt og peber. Tag den af og lad den hvile på et fad indtil brug.
  • Rør farsen sejt med salten. Tilsæt hakket løg, hvidløg og champignoner og rør det hele godt sammen med mælk og æg. Krydr med peber.
  • Kom 200 g hvedemel i en skål og bland det med bagepulver. Kom ægget i melet, sammen med vand, olie og salt og ælt det hele godt sammen. Tilsæt evt, mere mel til dejen er samlet og glat.
  • Drys med mel på bordet og rul dejen ud til en firkant på ca. 30x40 cm. Kom den dejen over på bagepapir på en bageplade.
  • Dernæst lægges halvdelen af farsen i et tyndt lag på den ene halvdel af dejen. Kom den brunede mørbrad ovenpå farsen. Smør resten af farsen ud over mørbraden, så den dækker hele vejen rundt.
  • Et æg piskes sammen og der pensles hele vejen rundt i kanten af dejen. Ved hjælp af bagepapiret foldes den anden halvdel af dejen over fars og mørbrad til en pakke. Tryk kanter godt sammen med en gaffel og skær dem evt. til så de passer helt. Pensl med det sammenpiskede æg på hele overfladen og skær 5 snit hen over toppen.
  • Den indbagte mørbrad bages ved 200 grader i 25 min på nederste rille, dernæst skrues der ned til 180 grader og den bager videre i 15-20 min.
  • Tag den ud og lad den hvile 5 min inden udskæring for at saften kan sætte sig.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen