Go Back
+ servings
Gumbo

Gumbo

Forb. tid25 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 25 min
Antal: 6 pers.

Ingredienser

  • 4 kyllingelår + 4 kyllingebryst med ben og skind
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk smoked paprika
  • 2 tsk stødt chili
  • 175 g chorizo
  • 200 g bacon i tern
  • 2 spsk neutral olie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugter
  • 4 stængler bladselleri
  • 1 kartoffel
  • 2 laurbærblade
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 liter vand
  • 2 hønsebouillon-terninger
  • 3 spsk jævning + ½ dl vand
  • 1 spsk chiliflager
  • Salt/peber
  • Friskhakket persille
  • Forårsløg - fintsnittet

Fremgangsmåde

  • Vend kyllingestykkerne med, paprika, smoked papirka og chili - gnub krydderierne godt ind i kyllingekødet.
  • Varm en stor gryde op. Kom bacon og chorizo i gryden og brun det ved høj varme 1-2 minutter. Kom de krydrede kyllingestykker i gryden og brun dem med ca. 5-7 minutter til det hele har fået farve.
  • Tag bacon, chorizo og kyllingestykker op af gryden og læg dem i et fad. Lad stegefedtet blive i gryden.
  • Pil løget og hvidløg. Skær løget i grove både og hak hvidløget fint. Skær peberfrugter og bladselleri i grove tern. Skræl kartoffel og skær den ligeledes i grove tern.
  • Kom lidt ekstra olie i gryden og tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt, bladselleri og  kartoffel. Svits det ved høj varme et par minutter, mens der røres. Drys melet i under omrøring og bag det af i 2 minutter til det har fået lidt farve.
  • Kom bacon, chorizo og kyllingestykker tilbage i gryden. Hæld vand og bouillon ved. Tilsæt laurbærblade.
  • Kog det hele op og lad det så simre under låg i ca. 1 time til kyllingekødet begynder at falde af benene.
  • Tag kyllingestykkerne op af gumboen med en hulske. Træk skindet af stykkerne og pil kødet af benene. Kom kyllingekødet tilbage i gryden.
  • Jævn gumboen, hvis der ønskes en tykkere konsistens. Krydr med chiliflager og smag til med salt og peber.
  • Server gumboen med frisk persille og forårsløg på toppen. Server ris, mangochutney og majskolber som tilbehør.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen