Go Back
Grove havregrynsstykker

Grove havregrynsstykker

Antal: 9 stk

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 5 dl lunken vand
  • 2 tsk groft salt
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk honning
  • 2 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl grahamsmel
  • 50 g græskarkerner
  • 700-900 g hvedemel

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt havregrynene. Kom salt, olie, honning, grahamsmel og græskarkerner i og rør det hele godt sammen. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt, mens der æltes med en træske. (dejen skal være meget våd) Sørg for at hive op i dejen med skeen, så der kommer godt med luft ind. Efter 5 min begynder dejen at blive sej, men bliv ved yderligere 3-4 min, indtil dejen slipper skålen.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Ca. 3-4 timer afhængig af rumtemperaturen.
  • Ovnen varmes op til 250 grader. Med en ske kommes klatter af dejen på en bageplade. Top dem lidt op. Drys med grovvalsede havregryn og kom dem i det helt varme ovn. Skru ned til 225 grader og bag dem ca. 12-15 min.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen