Kom rugkerner og vand i en gryde. Kog det op og kog kernerne 5 min. Tag gryden af varme of lad rugkernerne trække i gryden indtil, grøden er fingervarm.
Kom øllet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt hytteost, farin, salt og rugkernerne. Rugmelet røres i.
Ælt dejen med en håndmixer, mens hvedemelet tilsættes. Rør dejen godt med mixeren i ca. 6-7 min.
Skålen dækkes til og hæver ca. 1 1/2 time.
Dejen deles i 2. Hvert stykke rulles ud til en firkant på 2 cm i tykkelse. Dejen deles i 12 stykker a 2 cm bredde. Dejen lægges på en bageplade med papir - sno dem eventuelt. Dæk dem til og lad dem hæve 20 min.
Stænger bages ved 225 grader i ca. 12-15 min. Afkøles på en bagerist.
Kan fryses.