Go Back
+ servings
Rugbrødsstænger

Rugbrødsstænger

Tilb. tid12 min
Antal: 24 styk

Ingredienser

  • 100 g skårne rugkerner
  • 2 dl vand
  • 1 hvidtøl eller stout
  • 35 g gær
  • 2 spsk hytteost
  • 1 spsk brun farin
  • 2 tsk groft salt
  • 300 g fuldkornsrugmel
  • 200 g hvedemel
  • 1 dl hvedemel til formning

Fremgangsmåde

  • Kom rugkerner og vand i en gryde. Kog det op og kog kernerne 5 min. Tag gryden af varme of lad rugkernerne trække i gryden indtil, grøden er fingervarm.
  • Kom øllet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt hytteost, farin, salt og rugkernerne. Rugmelet røres i.
  • Ælt dejen med en håndmixer, mens hvedemelet tilsættes. Rør dejen godt med mixeren i ca. 6-7 min.
  • Skålen dækkes til og hæver ca. 1 1/2 time.
  • Dejen deles i 2. Hvert stykke rulles ud til en firkant på 2 cm i tykkelse. Dejen deles i 12 stykker a 2 cm bredde. Dejen lægges på en bageplade med papir - sno dem eventuelt. Dæk dem til og lad dem hæve 20 min.
  • Stænger bages ved 225 grader i ca. 12-15 min. Afkøles på en bagerist.
  • Kan fryses.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen