Go Back
+ servings
Sigtebrød med surdej

Sigtebrød med surdej

Tilb. tid30 min
Antal: 1 styk

Ingredienser

Fordej

  • 2 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 spsk vand
  • 100 g fuldkornshvedemel

Dej

  • 2,5 dl kærnemælk
  • 1 spsk sukker
  • 300 g sigtemel
  • 200-300 g hvedemel
  • Birkes

Fremgangsmåde

Fordej

  • Vand og gær opløses i en skål. Tilsat salt og fuldkornshvedemel og rør dejen godt sammen. Dæk skålen med film og lad den stå på køkkenbordet natten over.

Dejen

  • Fordej, kærnemælk og honning blandes i en stor skål. Rør sigtemel i og derefter hvedemelet lidt efter lidt. Dejen skal være smidigt og lidt klistret. Skålen dækkes til og stilles til hævning i 1,5 time.
  • Vip forsigtig dejen ud på en bageplade med papir. Fold den sammen og form den til en aflangt brød. Brødet dækkes til og efterhæver ca. 30 min.
  • Brødet pensles med vand og drysses med birkes. Bag brødet ved 250 grader i 10 min. Skru ned til 200 grader og bag det færdigt - ca. 20 min.
  • Afkøles min. 20 min før det skæres i.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen