Go Back
+ servings
majsmuffins til brunch

Majsmuffins med cheddar og bacon

Tilb. tid20 min
Antal: 10 styk

Ingredienser

  • 150 g stegte bacontern
  • 100 g revet cheddarost
  • 2,5 dl hvedemel
  • 2,5 dl groft majsmel
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 2,5 dl kærnemælk
  • 2 æg
  • 40 g smeltet smør

Fremgangsmåde

  • Bland hvedemel, majsmel, sukker, bagepulver og natron sammen. Tilsæt bacontern og cheddarost.
  • I en anden skål blandes smør, kærnemælk og æg - pisk det godt sammen.
  • Rør forsigtigt de to blandinger sammen -. det skal ikke piskes, bare lige blandes sammen.
  • Fyld dejen i smurte muffinsforme, drys med lidt revet cheddar og bag dem ved 200 grader i ca. 17-20 min. Mærk med en tændstik om de er gennembagte (stik den ned i midten af en muffin; hvis der er dej på tændstikken når den tages op, skal de bages lidt mere - hvis ikke er de færdige)
  • Server dem straks med koldt smør.
  • TIP: Frys dem der ikke bliver spist. Da de er bagt med bagepulver, bliver de hurtigt tørre, Optø dem halvt og kom dem i ovnen lige inden servering - så er de som friskbagte.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen