Go Back
+ servings

Tapasbrød

Tilb. tid25 min
Antal: 1 styk

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 1,5 dl lunken vand
  • 100 g hvedemel TIPO 00
  • 3,5 dl lunken vand
  • 1 tsk groft salt
  • 2 spsk olivenolie - olivenolie
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 300-400 g hvedemel TIPO 00
  • 1 spsk olie

Fremgangsmåde

  • Bland gær, vand og mel sammen. Dæk skålen til med madfilm og lad den stå på køkkenbordet i min. 5 timer.
  • Tilsæt vand, salt, olie og groft mel til fordejen. Kom hvedemel i lidt efter af gangen, mens der æltes.
  • Ælt dejen godt sammen til den er glat og smidig - det tager ca. 5-6 minutter.
  • Smør skålen med olivenolie, kom dejen i og dæk skålen til med madfilm. Lad den hæve lunt i ca. halvanden time.
  • Form dejen til en lang pølse. Sno den et par gange og kom den på en bageplade. Pensl med vand og drys med lidt mel (evt. groft salt). Lad den hæve mens ovnen forvarmer.
  • Forvarm ovnen til 250 grader.
  • Kom brødet i ovnen og bag det ved 225 grader i ca. 20-25 minutter. Det skal være gyldent og sprødt.
  • Lad det afkøle på en bagerist.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen