Go Back
+ servings
Saftige frokostbrød med squash, ost og frisk timian

frokostbrød med squash, ost og frisk timian

Tilb. tid18 minutter
Antal: 12 styk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl kærnemælk - stuetempereret
  • 1 groftrevet squash
  • 1 spsk groft salt
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 1 æg
  • 1 spsk friskhakket timian
  • 100 g revet ost
  • 1,5 dl groft mel - her er brugt hvid hvedemel
  • 6-8 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i kærnemælken. Tilsæt salt, olie og honning og rør det godt rundt. Kom herefter revet squash, æg, ost, timian og groft mel i dejen, rør godt.
  • Lad dejen hvile 10 minutter.
  • Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen. Dejen skal være klistret, men stadig kunne æltes.
  • Når dejen er æltet min. 5 minutter kommes den tilbage i skålen og dækkes til. Lad den hæve lunt i ca. 2 timer - til dobbelt størrelse.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord, hvor den formes til en firkant på ca. 1,5 cm tykkelse. Pas på med ikke at slå al luften ud af dejen.
  • Bruge n skarp kniv eller dejskraber til at dele dejen i aflange firkanter. Kom stykkerne på en bageplade med bagepapir.
  • Stykkerne dækkes til og efterhæver ca. 30 minutter.
  • Pensl stykkerne med lidt vand og bag dem ved 225 grader i ca. 15-18 minutter.
  • Afkøles på en bagerist.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen