Go Back
+ servings

Gulerodsboller med kærnemælk og solsikkekerner

Tilb. tid15 min
Antal: 14 styk

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 4 dl kærnemælk
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 tsk salt
  • ca. 3 groftrevne gulerødder - mellemstore
  • 2 æg
  • 0,5 dl solsikkekerner
  • 1,5 dl groft mel
  • 6-8 dl hvedemel
  • 60 g blødt smør

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i kærnemælken. Tilsæt salt, sukker, æg, gulerødder og solsikkekerner - rør godt.
  • Kom det grove mel i, sammen med lidt hvedemel. Rør det godt sammen og tilsæt mere hvedemel indtil dejen er klistret, men kan æltes. Ælt det bløde smør ind i dejen. Det kan virke umuligt, men giv det lidt tid og æltning. Tilsæt mere hvedemel om nødvendigt. Dejen skal være klistret, men sammenhængende.
  • Kom dejen tilbage i skålen, drys med lidt hvedemel og dæk skålen til.
  • Lad bollerne hæve 2 timer.
  • Hæld dejen forsigtigt ud på bordet og del den groft med en kniv eller dejskraber. Bollerne skal være rustikke.
  • Kom bollerne på en bageplade med papir. Dæk dem til og efterhæv 30 minutter.
  • Pensl bollerne med vand og bag dem ca. 15 minutter ved 225 grader.
  • Afkøl på en rist.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen