Go Back
+ servings
boller med hytteost

Grove madpakkeboller med hytteost og krydderurter

Tilb. tid18 min
Antal: 10 styk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 400 g hytteost
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk rørsukker
  • 3 spsk frisk oregano - hakket
  • 3 spsk frisk persille - hakket
  • 1,5 dl rugmel
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 5 dl hvedemel
  • 4 spsk nigellafrø

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt hytteost, olie, salt, sukker og krydderurter og rør godt.
  • Rør rugmel og havregryn og lad dejen hvilen 15 minutter på køkkenbordet.
  • Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen med en håndmixer eller køkkenmaskine i ca. 10 minutter. Dejen skal være våd og klistret! Efter 5 minutter begynder dejen at samle sig og få en spændstig konsistens.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve ca. 2 timer til dobbelt størrelse.
  • Brug 2 skeer, dyppet i vand, til at fordele dejen i klatter, på en bageplade med papir.
  • Lad bollerne efterhæve mens ovnen varmes til 225 grader.
  • Drys med nigellafrø og kom bollerne i ovnen. Bag dem i ca. 15-18 minutter, til de er gennembagte og gyldne.
  • Afkøl på en bagerist.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen