Go Back
+ servings
Boller med sigtemel

Sigteboller med græskarkerner

Tilb. tid20 min
Antal: 10 styk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 5 dl lunken vand
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk akaciehonning
  • 2 spsk neutral olie
  • 0,5 dl græskarkerner
  • 5-6 dl sigtemel
  • Lidt blå birkes til toppen

Fremgangsmåde

  • Start med at varme en pande op. Kom græskarkerner på og tørsteg dem til de "popper" og bliver sprøde. Pas på de ikke brænder på. Tag dem af varmen og lad dem afkøle.
  • Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, honning, olie, græskarkerner og rør godt. Kom sigtemelet i dejen og rør den godt sammen i ca. 5 minutter. Den skal være våd, men sammenhængende. Lad dejen stå i et lunt køkken i 20 minutter, hvorefter du rører den godt igennem igen.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve lunt i ca. 2 timer - til dobbelt størrelse.
  • Brug 2 skeer til at fordele den seje, klistrede dej på en bageplade med papir. Drys med lidt birkes og lad bollerne efterhæve mens ovnen varmes til 225 grader.
  • Kom bollerne i ovnen og bag dem ca. 15-20 minutter. De skal være gyldne og lyde hule, når du banker på bunden af dem.
  • Bollerne kommes på en bagerist og afkøles.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen