Go Back
+ servings
Boller med rødbede

Rødbedeboller

Tilb. tid20 min
Antal: 12 styk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 2 dl kærnemælk/yoghurt 0 - 5%
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 200-250 g revet rå rødbede
  • 50 g solsikkekerner
  • 2 dl fuldkornshvedemel
  • 5-6 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  • Bland vand og kærnemælk sammen, opløs gæren heri. Tilsæt alle ingredienserne, undtagen hvedemelet og rør det hele godt sammen.
  • Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, mens du ælter godt. Brug gerne en røremaskine eller håndmixer til dette. Dejen skal være klistret, men sammenhængende. Dæk skålen til og lad dejen hæve 1,5 time.
  • Skub forsigtig dejen ud på et meldrysset bord. Fold den lidt sammen til en tyk pølse, uden at slå luften for meget ud og del dejen i passende stykker. Lad være at rulle eller folde dem, men kom bollerne på en bageplade med "skærefladen" opad. Ret dem lidt til.
  • Forvarm ovnen til 225 grader, imens efterhæver bollerne (ca. 20 minutter). Pensl med lidt vand og kom dem i ovnen. Bag dem i ca. 20-25 minutter. Bank dem på bunden, når de lyder hule er de færdige.
  • Lad dem afkøle på en bagerist.

Noter

Rødbede kan udskiftes med gulerod eller squash.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen