Go Back
+ servings
Franskbrød

Franskbrød med kærnemælk

Tilb. tid30 min
Antal: 1 styk

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 50 g smeltet smør
  • 250 g hvid hvedemel
  • 300-400 g hvedemel

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i kærnemælken. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen hvedemelet og rør godt.
  • Kom hvedemelet i lidt efter lidt, mens der æltes. Ælt dejen til den er smidig og glat.
  • Drys dejen med lidt hvedemel og lad den hæve tildækket i ca. 30 minutter, til dobbelt størrelse.
  • Vend forsigtig dejen ud på et bord og fold den sammen til et brød, uden at slå luften for meget ud. Kom brødet op i en form beklædt med bagepapir. Dæk det til og lad det hæve ca. 30 minutter.
  • Snit brødet i toppen og pensl evt. med æg eller mælk. Bag det ved 200 grader i ca. 20 minutter. Tag det ud af formen og bag det videre på en rist i ca. 10-15 minutter.
  • Lad det afkøle på en rist i min. 20 minutter inden du skærer i det.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen