Go Back
+ servings
bagels med sesam

Grove bagels med sesam

Tilb. tid25 min
Antal: 10 styk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 5 dl lunken vand
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk akaciehonning
  • 5 dl hvid hvedemel - grov mel
  • 8 dl hvedemel
  • Sesam

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, honning og groft mel.
  • Kom hvedemelet i lidt efter lidt, mens dejen æltes med en røremaskine eller håndmixer.
  • Rør dejen godt igennem, den skal være smidig og fast.
  • Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter til dobbelt størrelse
  • Dejen kommes ud på en meldrysset bord og deles i 10 stykker, som formes til boller.
  • 6 Tryk et hul midt i hver bolle og form den med fingrene - hullet skal være relativ stort.
  • Kom bagepapir på en plade og drys godt med mel. Kom dejringene på pladen og lad dem hæve tildækket i 45 min.
  • Kom vand i en stor gryde og kog det op. Brug et stor flad hulske, til at sænke ringene i vandet. Kog 2 ringe af gangen og kog dem 1-2 minutter på hver side.
  • Kom de kogte ringe på et rent viskestykke og lad dem dryppe lidt af. Dernæst kommes ringene på en bageplade med papir.
  • 10. Drys bagelsene med sesam og bag dem ved 180 grader i ca. 25 minutter.
  • 11. Afkøles på en bagerist.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen