Go Back
+ servings
Juleboller

Juleboller

Antal: 16 styk

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 3 dl vand
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk nellike
  • 2 tsk kanel
  • 5 spsk rørsukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl fløde eller soya fløde
  • 50 g smeltet smør
  • 2 æg
  • 2 dl hvid hvedemel
  • 5-7 dl hvedemel
  • Kanel og sukker til toppen

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt krydderier og salt.
  • Rør fløde, smør, æg og det hvide hvede i.
  • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen.
  • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve 45 minutter.
  • Del dejen i 16 stykker og form dem til boller. Kom dem på en bageplade med papir.
  • Lad bollerne efterhæve 45 minutter.
  • Pensl bollerne med vand og drys kanel og sukker på toppen. Bag dem ved 225 grader i ca. 15-20 minutter.
  • Afkøles på en rist - spises lune.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen