Go Back
Lækkert brød

Det perfekte brød

Tilb. tid20 min

Ingredienser

  • 5 dl lunkent vand - 37 grader
  • 500-800 g mel - 80 % hvedemel + 20 % hvid hvede eller andet fuldkornsmel
  • 12 g gær
  • 10 g salt

Fremgangsmåde

  • Hæld vandet i en stor skål og tilsæt melet. Rør det hele godt sammen, til du har en meget tyk grød.
  • Lad dejen hvile 20 minutter.
  • Smuldr gær og salt i dejen. Brug fingrene til, at "klemme" gær og salt ind i dejen. Rør dejen rigtig godt sammen.
  • Lad dejen hvile 20 minutter.
  • Rør godt rundt i dejen igen. Smør en plastikbeholder eller glasskål med olie. Vip dejen over i beholderen og kom et tætsluttende låg på. Lad dejen hvile 2-3 timer på køkkenbordet.
  • Sæt dejen i køleskabet og lad den stå til næste dag - min. 12 timer.
  • Dejen tages ud af køleskabet. Den skal have luftbobler i overfladen. Lad den hvile 1 times tid på køkkenbordet.
  • (VALGFRI)*
  • Vip forsigtigt dejen ud på køkkenbordet og drys lidt mel på overfladen. Form forsigtig dejen til en kugle, ved hele tiden at folde dejen ind under sig selv, mens du roterer dejen. Når dejen er formet skal den have en stram og glat yderside. Gør dette med så få bevægelser så muligt! Dejen må ikke sprække. Lad dejen hvile 20 minutter på køkkenbordet med et viskestykke over sig. Dejen er nu fladet lidt ud, men er stadig spændstig og IKKE udflydende.
  • Varm ovnen op til 250 grader, med en bageplade/bagesten i.**
  • 10. Del forsigtig dejen i x-antal stykker. Løft forsigtig stykkerne over på den varme bageplade med papir/sten med mel - med en brødspartel.
  • 11. Kom en ovnfast form med vand ind i ovnen. Bag brødene i ca. 20-25 minutter. De skal have en sprød skorpe og være godt gyldne.
  • 12. Tag bollerne ud og afkøl dem på en bagerist. De skal køle af min. 20 minutter, inden du skærer i dem.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen