Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Havregrødsboller
Lækre, saftige boller med havregrød
Tilb. tid
18
min
Antal:
10
stk
Ingredienser
Havregrød
100
g
finvalsede havregryn
4
dl
vand
Dej
25
g
gær
1
dl
yoghurt
1
tsk
salt
1
spsk
sukker
30
g
grovvalsede havregryn
350
g
hvedemel
2. æltning
50-100
g
hvedemel
Top
1
dl
grovvalsede havregryn
Fremgangsmåde
Havregrød
Kom havregryn og vand i en lille gryde og kog det til havregrød ved jævn varme. Lad grøden køle af til den er lun.
Dej
Rør gær og yoghurt sammen i en stor skål.
Tilsæt havregrød, salt, sukker, grovvalsede havregryn og hvedemel.
Ælt dejen sammen på en røremaskine ved medium hastighed i 4-5 minutter.
Lad dejen stå og hvile i 10 minutter.
2. æltning
Tilsæt hvedemel lidt af gangen, mens dejen æltes til den slipper skålens sider. Dejen skal være smidig, men let klistret.
Dæk skålen til og lad dejen hæve ca. 1.5-2 timer til dobbelt størrelse.
Top
Fugt dine hænder og tag klumper af dej op af skålen - form dem forsigtigt lidt til boller og vend dem i grovvalsede havregryn.
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 45 minutter.
Kom bollerne ind i en ovn forvarmet til 250 grader (alm. ovn). Skru ned til 225 grader og bag bollerne i ca. 18 minutter - til de er gennembagte.
Tag bollerne ud og lad dem køle på en bagerist.
Noter
Havregrødsbollerne kan fryses.
Del din opskrift med mig på Instagram
Tag
@louiogbearnaisen