Go Back
Cremet rodfrugtsuppe med serranoskine og porrer, serveret i brødskåle

Cremet rodfrugtsuppe

Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 3 kartofler
  • 1/2 knoldselleri
  • 1 gulerod
  • 1 porrer
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 spsk tørret timian
  • 1 liter hønsefond eller 2 terninger+1 liter vand
  • 1/2 dl madlavningsfløde
  • Salt
  • Peber
  • 1/2 dl hakket persille
  • 1-2 stykker serranoskinke

Fremgangsmåde

  • Skær alle grøntsagerne i små terninger. Fratag den hvid nederste del af porreren fra til topping og skær resten af porreren i ringe. Svits alle grøntsager og hvidløg i lidt olie i en stor gryde. Hæld bouillon og timian over og kog det hele i ca. 30 min under låg. Når grønsagerne er møre, blendes suppen enten med en stavblender eller i en blender. Kom fløde i og smag til med salt og peber. Halvdelen af persillen tilsættes lige inden servering.
  • Til topping snittes den hvid del af porreren i tynde ringe. De ristes i lidt olie på en pande og krydres med rosmarin, salt og peber. Skinkestykkerne ristes på panden til de er sprøde og lægges på fedtsugende papir. Klippes i små stykker.
  • Brødskålene lunes i ovnen ved 200 grader i ca. 5-7 min, intil de er let sprøde indeni. Skålene fyldes halvt op med suppen. Drys lidt porreringe, skinketern og persille over suppen og server straks.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen