Skær alle grøntsagerne i små terninger. Fratag den hvid nederste del af porreren fra til topping og skær resten af porreren i ringe. Svits alle grøntsager og hvidløg i lidt olie i en stor gryde. Hæld bouillon og timian over og kog det hele i ca. 30 min under låg. Når grønsagerne er møre, blendes suppen enten med en stavblender eller i en blender. Kom fløde i og smag til med salt og peber. Halvdelen af persillen tilsættes lige inden servering.
Til topping snittes den hvid del af porreren i tynde ringe. De ristes i lidt olie på en pande og krydres med rosmarin, salt og peber. Skinkestykkerne ristes på panden til de er sprøde og lægges på fedtsugende papir. Klippes i små stykker.
Brødskålene lunes i ovnen ved 200 grader i ca. 5-7 min, intil de er let sprøde indeni. Skålene fyldes halvt op med suppen. Drys lidt porreringe, skinketern og persille over suppen og server straks.