Go Back
+ servings
Toscansk bønnesuppe med kylling

Toscansk bønnesuppe med kylling

Antal: 2 pers.

Ingredienser

  • ½ dåse hvide bønner
  • ½ dåse kikærter
  • 3 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 orange/rød peberfrugt
  • 2 dl hvidvin
  • 1 liter vand + 2 terninger hønsebouillon
  • 2 kyllingelår uden skind
  • 2 kyllingeoverlår uden skind
  • 1 bundt persille
  • Salt
  • Peber
  • Tørt brød
  • olivenolie
  • parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g bacon i tern

Fremgangsmåde

  • Skyl bønner og kikærter godt før brug. Hak løg og hvidløg fint og kom det i en gryde med olivenolie. Bønner, peberfrugt og kikærter tilsættes og det hele varmes igennem uden at tage farve.
  • Tilsæt hvidvin, fond, og kylling. Kom låg på og lade det hele koge indtil kyllingen er godt mør, ca. 35 min.
  • Imens laves croutonerne. Skær det tørre brød i passende firkanter. Vend dem med olivenolie, hvidløg og parmesan og kom dem i ovnen indtil de er sprøde.
  • Baconen steges sprød på en pande.
  • Tag kyllingestykkerne op og tag groft kødet af benene og kom kødet tilbage i suppen.
  • Suppen smages til med salt og peber og friskhakket persille kommes i. Det skal være groft og rustikt.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen