Go Back
+ servings
Kaffe Parfait med hård nougat

Kaffe parfait med hård nougat

Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 4 past. æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 3,5 dl piskefløde
  • 0,75 dl afkølet - stærk kaffe
  • 60 g valgfrie nødder - mandler, hasselnødder, valnødder
  • 80 g rørsukker
  • 1 nip groft salt

Fremgangsmåde

  • Smelt rørsukker på en varm pande, til det bliver gyldent. Tilsæt nødder og rør rundt i sukkermassen, til det hele hænger godt sammen. Tilsæt salt og hæld karamellen over på bagepapir. Lad den køle helt af.
  • Med en stor brødkniv hakkes nougaten groft.
  • Pisk æg og sukker luftig, hvidt og skummende. Det tager ca. 6-7 minutter med en håndmixer.
  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Vend flødeskum i æggemassen og tilsæt kaffen. Kom den hakkede nougat i isen og vend det godt rundt.
  • Isen hældes på form og sættes i fryseren.
  • Tag den på 20 minutter før servering, så den når at blive lidt blød. Server med mørk 70% chokolade, hakket eller sauce.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen