Go Back
+ servings
Luftig flødeis med vanilje, makroner og chokolade - nem hjemmelavet is

Luftig flødeis med vanilje, makroner og chokolade - nem hjemmelavet is

Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 35 g sukker
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 bæger æggehvider - 1,5 æggehvide
  • 50 g mørk chokolade 70%
  • 10 makroner
  • 1 vaniljestang

Fremgangsmåde

  • Pisk æggeblommer og sukker til det bliver hvidt og skummende. I anden skål piskes fløden stiv, den skal være meget stiv, men pas på den ikke bliver til smør. vaniljen skrabes ud af stangen og kommes i æggemassen. Dernæst vendes æggemassen i fløden. Chokolade hakkes og makroner knuses og blandes i massen.
  • I en 3. skål piskes æggehvider stive. De vendes forsigtig i massen og det hele hældes i en form, der kommes i fryseren i min. 24 timer.
  • Isen tages op i god tid før servering, da den er bedst når den får en blød konsistens.
  • Her er den serveret med hinbær.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen