Go Back
Grissinis med ost, salt, timian og oregano

Grissinis med ost, salt, timian og oregano

Antal: 20 styk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 3 tsk salt
  • 200 g durummel
  • 250 g hvedemel eller italiensk tipo 00
  • 3 spsk olivenolie
  • 100 g revet ost
  • 4 spsk timian
  • 4 spsk oregano
  • 2 tsk groft salt

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt. Durummelet tilsættes og hvedemelet lidt efter lidt. Dejen skal være våd og æltes sammen i ca. 7 min med en ske. Når dejen er smidig og blød, æltes olien forsigtig ind i dejen.
  • Kom den tilbage i skålen og lad den hæve tildækket i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord. En rektangel på 1 cm. Del den i 2.
  • Drys ost ud over halvdelen (se foto) og dernæst drysses med oregano/salt på den ene og timian/salt på den anden. Fold den anden halvdel af dejen ind over og tryk den sammen.
  • Skær 10 strimler ud af hver firkant og twist dem. De placeres på en bageplade og bages ved 225 grader i ca. 8 min. Måske mere hvis de skal være meget gyldne og sprøde.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen