Go Back
+ servings

Osso buco med fennikel, gremolata og kartoffelmos

Lækker opskrift med osso buco
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • Ca. 1 kg ossobuco
  • 1 løg
  • 2 fennikler
  • Saft fra 1 citron
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 4 dl vand
  • 2 hakkede hvidløg
  • 1 spsk tørret basilikum
  • 1 nip sukker
  • salt
  • Peber
  • 2 store håndfulde hakket persille
  • 1 finthakket hvidløg
  • Reven skal af 1 citron
  • salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  • Dup skiverne tørre med køkkenrulle og skær den tykke sene igennem flere stedet, så kødet ikke bøjer op under stegning. Varm en stor pande op og brun kødet i lidt olie på begge sider. Krydr med salt og peber.
  • Kom kødskiverne i et stort ildfast fad.
  • Dåsetomaterne hældes på panden og vand tilsættes. Hvidløg, basilikum, sukker, salt og peber tilsættes og det hele koges godt igennem, hvorefter det hældes over kødet fadet.
  • Fadet dækkes med sølvpapir og kommes i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min.
  • Imens skæres fenniklerne i tynde skiver. De koges i 3 minutter i vand med salt og citronsaft. Når de har fået 3 min hældes vandet fra.
  • Skru ovnen ned til 160 grader og kom de forkogte fennikler oven i fadet med kødet. Kom fadet tilbage og lade det stege færdig i ca. 30 min, til kødet er mørt.
  • Persille, hvidløg, citronskal, salt og peber blandes godt sammen.
  • Osso buco serveres med drys af gremolata og kartoffelmos.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen