Go Back
+ servings
Kåldolmere i savoykål

Kåldolmere i savoykål

Ret: Hovedret
Antal: 2 pers.

Ingredienser

  • 300 g hakket kalv og flæsk
  • 1 tsk salt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 æg
  • Peber
  • 2 spsk rasp
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk frisk persille
  • 6 blade savoykål + 1/2 savoykål af det resterende
  • 2 gulerødder
  • 1 låg
  • 1 dl hvidvin
  • 2,5 dl vand
  • 1 boullionterning
  • 2 tsk majsstivelse
  • Muskatnød
  • 100 g bacon i tern
  • 1 æble i tern

Fremgangsmåde

  • Kom de 6 savoykålblade i kogende letsaltet vand i 3 min. Tag dem op og kom dem straks i iskoldt vand. Med et rent viskestykke duppes de tørre og stokken skæres fra.
  • Rør farsen med salt. Tilsæt hakket hvidløg, æg, rasp, peber og krydderurter og rør det hele godt sammen. Lad evt. farsen trække 30 min i køleskabet inden brug.
  • Fordel ca. 2 spsk fars på hver kålblad, afhængig af bladenes størrelse. Rul bladene sammen om farsen, som en pakke og læg dem med åbningen nedad. Brug evt. lidt bomuldssnor hvis pakkerne er ustyrlige.
  • Gulerødder og løg skæres i små tern og sauteres i lidt smør på en dyb pande eller gryde. De skal ikke tage farve, bare varmes igennem. Derefter tages de op og stilles til side.
  • Låg kåldolmerne i gryden og tilsæt hvidvin, vand og bouillonterning. Kom låg på gryden og lad det hele simre ved svag varme i ca. 15 min.
  • Kom gulerødder og løg i gryden og lad det hele simre yderligere 10 min, indtil kåldolmerne er faste.
  • Dernæst tages dolmerne op og holdes varme under stanniol
  • Majsstivelse udrøres i lidt vand og saucen jævnes. Smag til med salt, peber og evt lidt citronsaft.
  • Resten af kålen snittes i fine strimler og koges 1 min- Hæld vandet fra og krydr kålen med salt, peber og muskat.
  • Baconen steges sprød på en pande og dryppes af på køkkenrulle.
  • På en tallerken anrettes en bund af saucen med urterne. Derefter kommes den balancerede kål ovenpå og så t par kåldolmere.
  • Der drysses med sprød bacon, friske æbletern og et drys persille.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen