Go Back
Kalkungryde med abrikoser og linser

Kalkungryde med abrikoser og linser

Ret: Hovedret
Antal: 2 pers.

Ingredienser

  • 300 g kalkuntern eller lam
  • 2 løg i både
  • 2 fed hvidløg i skiver
  • 100 g tørrede abrikoser i strimler
  • 1 aubergine i tern
  • 3 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk chili
  • 1 håndfuld tomater i tern
  • 4 dl vand
  • 1,5 dl røde linser
  • salt
  • peber

Fremgangsmåde

  • Brun kødet i en stor gryde. Tilsæt løg og hvidløg, lad dem stege med ved jævn varme. Løgene skal ikke tage farve.
  • Når løgene er blevet lidt bløde, kommes aubergine, abrikoser og krydderier i gryden. Lad det hele stege i ca. 5-8 min ved jævn varme, indtil auberginen er blevet lidt blød. Kom halvdelen af tomaterne, vand og linser i gryden, låg på, og lad retten simre i ca 20 min ved svag varme. Når linser og kød er mørt, tilsættes resten af tomaterne.
  • Server med chutney, frisk koriander, persille eller anden frisk krydderurt og godt brød.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen