Go Back
+ servings
Soyabagt laks med grøn salat med hvedekerner

Soyabagt laks med grøn salat med hvedekerner

Ret: Hovedret
Antal: 2 pers.

Ingredienser

Salat

  • 1 dl hvedekerner
  • 2 håndfulde babyspinatblade
  • 150 g semidried tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 2 snittede forårsløg

Dressing

  • 1/2 dl soya
  • Saft af 1 lime
  • 1 spsk akaciehonning
  • Peber

Laks

  • 1/3 dl lakseside eller 2 stykker laks
  • 2 håndfulde babyspinatblade
  • 1 bundt snittede forårsløg
  • 1/2 lime - saft + frugt
  • 1/2 dl hvidvin
  • 3 spsk soya
  • 1 tsk friskrevet ingefær
  • Peber

Fremgangsmåde

Salaten

  • Kog hvedekernerne efter anvisning på pakken. Lad dem køle af. Rør kernerne med olivenolie og krydr med salt og peber. Bland spinatblade, persille, forårsløg og persille sammen med hvedekernerne.

Dressingen

  • Ingredienserne røres sammen og dressingen smages til.

Laksen

  • Fordel spinatbladene i bunden af et fad, sammen med forårsløg og hvidvin. Kom laksen ovenpå. Laksen dryppes med limesaft, soya og krydres med peber og ingefær. Skær limen i skiver og læg den øverst på laksen.
  • Kom laksen i ovnen ved 180 grader i ca. 10-15 min. 10 min hvis du vil have den rosa midten - 15 min hvis den skal være gennemstegt.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen