Go Back
Calzone med skinke, mozzarella and svampefyld

Calzone

Ingredienser

Dej

  • 15 g gær
  • 3 dl vand
  • 1 spsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 dl durummel
  • Hvedemel Tipo 00 - pizzamel
  • 2 spsk olie til skål

Tomatsauce

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 1/2 hakket løg
  • 1 dåse hakkede tomater - 400g
  • 1 spsk balsamico
  • 1 tsk sukker
  • Salt
  • Peber
  • 3 spsk frisk oregano

Fyld

  • 2 kugler mozzarella
  • ca. 200 g revet ost
  • ca. 100 g champignon skåret skiver
  • ca. 150 g parmaskinke i skiver
  • Frisk basilikum
  • Frisk oregano

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, olie og durummel.
  • Kom hvedemelet i lidt efter lidt, mens dejen æltes sammen.
  • Dejen æltes til den er smidig og glat - det tager ca. 8 min.
  • Smør skålen med olie og kom dejen i. Dæk til med madfilm og lad den hæve ca. 3 timer.
  • Kom olie i en lille gryde. Svits hvidløg og løg ved jævn varme - de må ikke tage farve.
  • Når løgene er klare tilsættes hakkede tomater, balsamico, sukker, salt og peber. Lad det hele simre 15 min.
  • Det må ikke koge!
  • Tilsæt frisk oregano og smag saucen til.
  • Tag den af varmen og blend det glat med en stavblender.
  • Tænd ovnen på 275 grader. Hvis du har en bagesten, så kom den ind nu.
  • Varm en pande op med lidt olie. Kom champignon skiverne på og svits dem til de har fået farve.
  • De skal være bløde, men stadig have bid. Tag dem af varmen, hæld vandet fra og krydr med salt og peber.
  • Del dejen i 5 kugler. På en MEGET meldrysset bord rulles hver kugle ud til en cirkel. De skal være ca. 3 mm i tykkelse. Sørg hele tiden for at du kan flytte dejen - den må ikke hænge fast i bordet.
  • På den ene halvdel af cirkel fordeles et lag tomatsauce. Stop 0,5 cm før kanten, da calzonen skal kunne lukkes.
  • Drys med revet ost og fordel parmaskine, champignon og mozzarella på halvdelen. Drys med frisk oregano og basilikum.
  • Fold forsigtig den anden halvdel af dejcirkelen ind over fyldet. Pensl evt. kanterne med lidt vand, for at "lime" dem sammen.
  • (Beklager den manglende billedbeskrivelse her - youtube det!) Start i den ene side. Fold en lille snip dej ind over kanten. Og dernæst folder du den næste snip ind over. Så dejen hele tiden foldes ind over sig selv.
  • Pensl calzonen med vand. Prik lidt huller i låget med en gaffel.
  • Skru ovnen ned til 250 grader. Kom calzonen i ovnen og bag den ca. 8-10 min. Hold hele tiden øje med den.
  • Når den er sprød og gylden tages den ud.

Noter

kan fryses.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen