Go Back
tærte med squash, serranoskinke og oregano

Tærte med squash, skinke og ost

Ingredienser

  • 1 tærtedej med rug
  • 1 squash i små tern
  • 3 forårsløg - hakket
  • 100 g serranoskinke
  • 3 spsk frisk oregano
  • 3 æg
  • 3,5 dl cremefraiche 9% eller 18%
  • 100 g revet ost
  • Salt
  • peber
  • muskatnød

Fremgangsmåde

  • Steg serranoskinken sprød på en pande og kom den på fedtsugende papir.
  • Kom squash og forårsløg på panden. Svits det indtil squashen har fået lidt farve og er blevet møre.
  • Tag panden af varmen og krydr med frisk oregano, salt og peber.
  • Kom fyldet på den forbagte tærtebund og fordel serranoskinken ovenpå. Drys med halvdelen af den revne ost.
  • Pisk æg, cremefraiche, salt, peber og muskatnød sammen. Hæld æggemassen udover fyldet i tærten. Drys med resten af osten.
  • Bag tærten ved 200 grader i ca. 20 min (små forme) 30 minutter (stor form)
  • Når tærten er fast og gylden tages den ud og hviler 5 minutter før servering.
  • Server med en grøn salat.

Noter

TIP: Tilsæt evt. 1 spsk grov sennep til æggemassen.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen