Go Back
+ servings
Kartoffelgratin

Kartoffelgratin med laks

Antal: 2 styk

Ingredienser

  • 6-8 mellemstore kartofler
  • 100 g graved laks
  • 1 æg
  • 1,5 dl cremefraiche 18%
  • 1,5 dl mælk eller madlavningsfløde
  • 1 tsk timian
  • ¼ tsk revet muskat
  • Salt/peber
  • Revet parmesan

Fremgangsmåde

  • Skær eller riv kartoflerne i tynde skiver.
  • Smør 2 forme med olie og fordel lagvis, kartoffelskiver og laks. Slut af med kartoffel.
  • Pisk æg, cremefraiche, mælk, timian, muskat, salt og peber sammen. Hæld blandingen udover lagene.
  • Drys med revet parmesan på toppen.
  • Bag gratinerne ved 180 grader i ca. 25-35 minutter. Kartoflerne skal være møre og gratinen gylden. Lad dem hvile 10 minutter inden servering.
  • Server dem som de er eller vip dem forsigtigt ud af formen. Server med en grøn salat og lidt pesto.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen