Go Back
Grov tærte med løg, bacon og ost

Grov tærte med løg, bacon og ost

Ingredienser

  • 1 grov tærtedej
  • 4-5 løg
  • 150 g bacon i tern
  • 1/4 squash
  • 2 tsk tørret timian
  • 2 æg
  • 1 dl cremefraiche
  • 100 g revet ost
  • Salt/peber
  • Muskatnød

Fremgangsmåde

  • Steg bacontern sprød på en pande og kom dem på fedtsugende papir. Lad fedtstoffet blive på panden.
  • Skær løgene i meget tynde skiver og kom dem på den varme pande med baconfedtet. Svits løgene ved svag varme - de må ikke få farve. Rør i dem med jævne mellemrum. Når løgene er blevet klare og bløde (ca. 15-20 min.) krydres de med lidt salt, peber og timian. Tag dem af panden og afkøl.
  • Skær squashen i skiver. Kom lidt olie på panden og fordel skiverne der på. Steg dem møre ved svag varme.
  • Kom løg og bacon i en skål. Tilsæt æg, creme fraiche, ost, peber og revet muskatnød. Bland det hele godt sammen.
  • Rul dejen ud til en cirkel, på et stykke bagepapir. Dem må gerne være rustik. Fordel squash skiverne midt på dejen og kom løg/ægge-blandingen ovenpå skiverne. Pak dejen op over fyldet, som en pakke. Pensl evt. med lidt vand, for at få siderne til, at hænge godt sammen.
  • Kom tærten på en bageplade og bag den ved 200 grader i ca. 30 minutter. Den skal være gylden og fast.
  • Lad tærten hvile 10 minutter inden servering. Server med en salat.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen