Go Back
+ servings
Gryderet med kylling, kikærter og øl

Gryderet med kylling, kikærter og øl

Tilb. tid2 t 20 min
Ret: Hovedret
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 kylling - delt i 8-10 stykker
  • 150 g bacon
  • 1 rød peberfrugt
  • 6 gulerødder
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 chili
  • 1 spsk rosmarin
  • 1 dåse kikærter - drænet
  • 1 mørk øl
  • 2 dl fond - 2 dl vand + 1 terning eller bæger boullion
  • 2 spsk akaciehonning
  • 1/2 dl æbleeddike

Fremgangsmåde

  • Varm en støbejernsgryde op og kom kylling og bacon i. Brun det godt på alle sider, til det får en god stegeskorpe.
  • Tilsæt gulerødder, løg, hvidløg, peberfrugt og chili og varm det godt med nogle minutter.
  • Kom kikærter, øl, fond, honning, æbleeddike og rosmarin i gryden. Kom låg på og lad det hele koge op.
  • Kom gryden ind i ovnen og lad det hele simre under låg ved 140 grader i ca. 2 timer.
  • Tag kylling op på toppen, så den ligger øverst. Skru ovnen op på 250 grader og giv det hele ca. 5-10 minutter uden låg - så kyllingen bliver sprød.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen